Добре дошли в avi-building.com
 
 

Търсене

Новини

33.pngКадастър за квартали с най-много сделки

Изграждането на кадастър отнема години. В същото време кадастърът и имотният регистър са в основата на всеки инвестиционен проект. През 2014 г. за осем столични квартала ще бъде създадена кадастрална карта. Причината да са избрани точно те, е че там се реализират най-много имотни сделки.

Научете Повече

 


 

33.png Рискове и измами при сделки с имоти

Всеки купувач или продавач минава своя път на колебания и въпроси, докато стигне до решението да направи сделка. Остава съмнението дали е избрал подходящия момент и доколко цената е добра. Независимо от отговора обаче, много участници в пазара на имоти се страхуват, че ще бъдат подведени или измамени. Нещо повече, това чувство се засилва при поява на статия в пресата за измами, а за съжаление има вече и нотариуси, на които се търси отговорност за нарушения.

Научете Повече

 

 

33.png

Оживление на пазара на недвижими имоти отчита Colliers през 2013 г.

През втората половина на изтеклата година има оживление на пазара на недвижими имоти в почти всички сегменти. По-голяма активност е имало на пазара на офиси, на което се дължат и около 30 на сто от сключените през цялата година сделки. Това показва анализ на Colliers International.

Научете Повече

 

 

 

Подводните камъни при покупката на недвижим имот от задлъжнял собственик

 През последните години все по-често на преден план излиза един изключително сериозен проблем, свързан с масовата неплатежоспособност или свръхзадлъжнялост както на фирми, така и на физически лица. Много търговци и строителни фирми обявяват несъстоятелност. Все повече фирми и хора не плащат дължимите от тях данъци и такси, които остават изискуеми и подлежат на принудително събиране. Именно покупката на имот от такива задлъжнели собственици крие рискове и подводни камъни.

 Научете повече